Wednesday, December 30, 2015

Nasi Berlauk Bawah Pokok, Putrajaya


Assalamualaikum .

Hello =)

Sekarang ni setiap pagi untuk breakfast, fiza selalu makan kat kedai kiosk yang terletak berdekatan dengan Istana Kehakiman ni . Menu Kelantan yang memang sedap . Nasi berlauk , nasi kerabu , nasi kakwok dan macam-macam lagi . Owner nasi-nasi ni bukan orang yang sama berniaga kat situ, tapi berlainan. Kira macam peniaga hantar dan letak nasi mereka kat situ untuk jualan . Kedai cuma menjual air je .






kitaorang panggil kedai bawah pokok .korang yang duk Putrajaya kalau nak rasa makan nasi berlauk atau nasi kerabu kat sini boleh la datang . Bukak setiap hari bekerja sahaja . Berdepan dengan bangunan Perbadanan Putrajaya yang ada Maybank tu dan bersebelahan dengan Istana Kehakiman . Teh Tarik kat kedai ni mabeles sangat! . Tak caya cuba rasa nanti :)



4 comments:

  1. Boleh la try ..nampak mcm sedap je :0

    ReplyDelete
  2. Oh tahu sini. Tapi pernah lepak minum time malam je.

    ReplyDelete
  3. wah.... tak kerja area sana memang xtahu la..

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤