Monday, December 16, 2013

Jom Makan Buah!


Assalamualaikum .

Baru hari ni berkesempatan menjengah ke sini :) Dua tiga hari ni fiza 'agak' sibuk dengan ber'enjoy' bersama family Fiza yang datang Rabu lepas. Tapi semalam dorang sumer dah balik dah . isk isk isk :'( Datang kejap je, sebab minggu depan adik lelaki kecik tu nak sunat/berkhatan :p Hihihi, dia pun tak sabar nak dikhatankan :p 

Dalam entry sebelum ni, Fiza ada postkan gambar Manggis kan, hihi, sedap tahu manggis tu! Masam-masam manis gitu . Sebenarnya, manggis tu Fiza beli masa berkunjung ke Pesta Buah di Presint 2, Putrajaya baru-baru ni. Fiza pegi dengan 3 orang adik . Event tu berlangsung dari 06-10 Dis kalau tak silap , dah habis dahh.hikss, baru nak up cerita 



                  


Tahun lepas, Fiza ada datang jugak ke 'Jom Makan Buah' ni , haa tu sebenarnya nama dia , bukan pesta buah ye , banyakk la nak berpesta nye :p Tapi rasanya, tahun lepas punya lagi meriah dari tahun ni . Tahun ni rasa cam suram je :p, Gerai pun tak banyak . Harga buah pun agak mahal -.-






Tudiaa aih, sedap-sedap nampak buah-buah nih kan :) Paling mengancam, ni haa ..


slurppppp! Tapi, tgk la harga dia . fuhhh , dalam 6 ulas, RM20/ . Boleh tahan kan . Masa Fiza tengok banner kat iklan untuk 'Jom Makan Buah' ni, katanya ada 30% lebih murah berbanding harga yang di jual di tempat lain , tapiii, masa beli tu .. lebih kurang je harganya =.=

Mahal, mahal pun, demi keinginan untuk menikmati kelazatan buahan ni, beli jugak :p 
Durian, Manggis, Rambutan . 3 Buah tu fiza sambar :p 

Untuk info , Program 'Jom Makan Buah' ni dah jadi acara tahunan di Putrajaya tiap kali musim cuti sekolah . Tahun depan pun, Insyaallah ada lagi . Ianya memang mendapat sambutan hangat dari orang ramai, dan kebanyakkannya memilih untuk pilih dan makan terus kat sana . Tapi untuk durian je la .


 Memang besttt tengok, ramai-ramai makan berebut ulas durian tu dengan family :p . Fiza tak de la makan kat situ, sebab macam nak kene cover je makan.haha! malu kang orang tengok macam mana gelojohnya Fiza makan durian ni :p 

Beli, bawak balik, makan sepuasnya kat rumah :) . Sampai panas giler kepala ni :p



11 comments:

  1. Durian.......huwaaaa....nampak sedap...tp bila tgk harga...telan air liur woo...

    ReplyDelete
  2. perghh..durian tu..! mmg mengoda jiwa betul..!
    padahal baru je lepas mkn durian ni...
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Durian Nur, lepas makan, mesti nak makan lagi, pastu kalao tgk..mesti terliur nak makan lg.hikss

      Delete
  3. Salam blogging ... owh best nyaa .. saya walaupun duk bangi tak sempat pun nk kesana .. :(

    ReplyDelete
  4. perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...nyum2

    ReplyDelete
  5. rambang mata tengok buah2 an nie...ummm.... lapa pulak

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤