Tuesday, November 19, 2013

Bukak paip keluar ...


Assalamualaikum .


Betul la orang kata, baik terputus bekalan elektrik dari terputus bekalan air .  Blok Appartment fiza sejak sabtu lagi tak ada air , cuma yang alhamdulillahnya, rumah fiza baru semalam mula tak de air . Bukak paip, keluar angin T_T . sadis! Dalam kepala mula terfikir nak guna air untuk itu, untuk ini .alamakk macam mana niii . -.-

Husband call maintenance, Kata mereka , 20hb baru ada air balik ! oh tidakkk! lama tuuu . Bekalan air terputus sebab 'Water Tank' blok kami terbakar akibat kilat kuat hari Sabtu lepas . Dorang dah tampal notis dah kata nak baikpulih 'Water Tank' tu , tapi tu lah , ingat tak ada la lama sampai macam ni . uhukkk . Salah sendiri sebab tak simpan air banyak-banyak T_T


Pic fr.google

Hari ni kena buat operasi besar-besaran beli air mineral yang besar tu untuk stok sampai esok . Air untuk minum .Masak . hurmm, memang tak masak la jawabnya -.- 


psst ~ Air baru dua hari tak ada, kita dah kelam kabut . Macam mana la keadaan mereka yang alami kemarau pastu tak ada bekalan air yang cukup tu kan T_T . Sebab tu la, walau dalam apa keadaan kesusahan sekali pun, tetap kena BERSYUKUR , dan kena fikir , kita susah, ada yang lebih susah dari kita -.- . 


Alhamdulillah .




12 comments:

  1. Suspen je tajuk entri... hahaha sabar ye kak.. meh umah Ty kalau terdesak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, mmg nak suruh jadi suspen pun :p .errr, segan la ty :p

      Delete
  2. Lama jugak ya xde air tu,memang susah klu air xde nie.

    ReplyDelete
  3. Mcm suspen je tajuk entri.... Kikikikiki igtkan ape td :)
    Rumah Abe d Presint 15 dulupun alami msalah yg same. Tu bau bdn ownernya tetap maintain, wangiiiiiii semerbak... Syukur Alhamdulillah, bau kerbau xkeluar, hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke, jeng jeng jeng :p hamboiii.. badan owner p14 ni pu wangii tauu :p

      Delete
  4. memang betul fiza biar tak ada elektrik jangan tak ada air... macam2 yang susahnya bila tak ada air...

    ReplyDelete
  5. mmg susah tak ada air...hari tu sehari lebih jugaklah satu tepen xde air..mmg gelabah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh, lagi haru satu tepen tu .. ni blok fiza je .kalau tak mesti berebut nak guna pili bomba :p

      Delete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤