Tuesday, June 18, 2013

Meatball IKEA


Assalamualaikum .

IKEA . Kalau sebut je IKEA, benda pertama yang terbayang mesti Meatball dia kan :) Sedap sangat la katakan . Fiza sebenarnya sebelum ni tak pernah rasa macam mana lazatnya Meatball kat IKEA ni walaupun dan banyak kali shopping kat situ . Memang masalah sungguh fiza rasa untuk nak spend masa beratur dalam kesesakan manusia yang ramai kat food court IKEA ni . Setiap kali pegi, waktu hujung minggu, so memang ramai la orang . Pernah sekali, fiza beratur lama giler hanya untuk beli slice cake je.Terpaksa beli coz masa tu bawak adik kecik, Fiqa, Fiqa pulak mengamuk sebab lapar-.- . so tak ada pilihan, beratur jugak la. huhu.

eh eh eh .hihi sekali sekala dating dengan weeda pulak :)

Sabtu lepas, fiza tak ada exam, so plan last minit muncul kat kepala ni .Terus ajak Weeda ke IKEA . Sebelum ke IKEA, kami singgah kat Masjid India , tujuannya nak tukar baju Weeda yang dia beli hari sebelumnya, saiz tak oke . Settle kat situ, terus pecut ke tempat tujuan asal . Sampai je kat IKEA, tempat pertama kami tuju ialah ke food court dia . Apa lagi , nak cuba Meatball lah! kata sedap kan ;p


Fiza pilih yang 15 unit je, nak ambik yang 20, takut tak mampu nak habiskan . Weeda? dia dengan chicken wing je :p . oh ya, satu lagi masalah kat food court IKEA ni ialah , bila manusia dah ramai kt situ, so memang jadi masalah nak cari tempat duduk . Ohhhh! 5 minit menunggu, baru la ada kosong T_T . Nasib la. Nak ber'Meatball' sangat kan T_T .
Dah dapat tempat duduk, terus nikmati hidangan depan mata .Ngappp! urmmm . rasa dia, urm, alhamdullilah, tekak ni boleh terima . SEDAP . tiba-tiba fikir , kenapa laaa selama ni aku tak pernah bersungguh nak cuba ek . :p . 

Ty , dia dah lama ajak kak fiza dia ni untuk ber'Meatball' , tapi selalu ada alasan.haha! Maaf ye ty, akak pegi dengan Weeda pulak :p next time kita pegi sama eh .Muahhh .

Dah, siap makan , cari barang pulak . Fiza sebenarnya nak cari Lots Mirror dengan Floor Lamp . Niat nak beli tu je, tapi, bila dah dalam tu, mata pulak tengok macam-macam benda omel-omel, lepas satu, satu la masuk troli. hurm . Yang bestnya, banyak barang yang diturunkan harga dia lebih rendah dari tahun lepas tahu . Banyak pulak tu beza :) Satu penjimatan di situ :) So, kalau nak tunggu lagi murah, kena tunggu tahun depan pulak la ye? erkkk . haha!

Panjangnyaa entry pasal pegi makan Meatball ni.hihi, mata ni la, susah pulak nak tido , niat tadi nak BW je, terkarang pulak entry, pastu terpanjang pulak . :p
Okelah, daaaa ..nak layan candy crush, biasanya tu cara berkesan untuk mata fiza layu :p




12 comments:

  1. Gulpp..!
    sedapnya nampak meatball tu..
    melambai2 ke arah nur haaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur komen kat sini ehhh..hehehe....

      Novel i love u stupid tu tebal gila kott...tapi ramai yg ckp best...nanti fiza dah habis baca jgn lupa review tau...

      Dari rosmizah eh novel tu...sbb kalau xsilap dari penulis lain..perempuan...melur kot nama dia...
      Kalau xsilap laaa...

      Delete
  2. combi skeeee meatball ikea dari meatball abg burn :p

    ReplyDelete
  3. Terus teringin..dh lama x mkn ni...

    ReplyDelete
  4. huishhh sedapnyaa...nak sikit..terliur dah mak buyung nih :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakk mak buyung terliur ke..errrr..nanti pegi ikea eh ..hikss

      Delete
  5. Sabtu bila akak pergi? Ty pergi hari Sabtu la juga, awat tak jumpa?!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh silapppp..ahadd laa.. errrrr ...sabtu akk ada paper :p

      Delete
  6. fuh...gmbr tu nmpk menyelerakan....kalau la ikea tu dkt...

    http://jumnutriblog.blogspot.com

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤