Tuesday, January 29, 2013

Char Koay Teow terhebat!


Assalamualaikum .

Kalau dihitung-hitung dah 9 hari kat sini . P.Pinang . Dan dalam entry kali ni, aku just nak share tempat makan best yang aku jumpa dan selalu makan kat sini . Tak jauh pun dari USM , dekat-dekat sini je :)


Haaa. ni dia salah satu nya, Jeff Char Koay Teow! sungguh aku tak tipu , char koay teow dia SANGAT SEDAP! CKT ni salah satu fav food aku , dan selama aku duk makan CKT ni , kat sini la paling best yang pernah aku rasa . Tapi ye la , sini kan Penang , so tak tahu la kot ada tempat lain yang lagi best . Yang aku cerita ni tempat yang dah aku makan :)


ermm sexy tak? haha kurang menghairahkan kalau tengok CKT versi aku mintak ni sebab aku tak letak taugeh . Tapi , jangan lihat pada rupa ye , yg penting rasa tu .Yummilicious!
Kedai ni kedai biasa tepi jalan je , terletak di Jalan Sg.Dua , Gelugor .

Nah maps


Jadi untuk kamu yang datang ke Penang, dan teringin nak makan Char Koay Teow Penang , sila lah cari kedai Jeff ni , memang takkan menyesal lah . Nanti mesti jadi macam aku, terasa-rasa kesedapan dia .urmm nyum nyum :)

ppstt ~ Kalau ada tempat lain selain tempat yang aku up ni, yang korang tahu sedap Char Koay Teow dia , share kat komen eh . hikss nak p cari rasa :p





Thanks For Reading This , Muahxx ~Much Love~

9 comments :

  1. adeh..mlm2 ni tayang char koay teow...
    tergoda tau...
    hihi

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum fiza...wah sedapnya...:)

    ReplyDelete
  3. terus lapar perut ni tgok ckt tu! nyummie2.. hehehe

    ReplyDelete
  4. terliur pulak tengok malam2 buta ni huhu

    ReplyDelete
  5. Char Koey Teow longkang taik vavi sis! Near by area Sunshine square sana.

    ReplyDelete
  6. terus terasa nak makan CKT....yummmy....

    ReplyDelete
  7. rupa tak penting...janji rasanya TERBAIK...kan...heee~

    ReplyDelete
  8. wow, sedap jer tgk. jaa kat sini belum pernah kesitu lagi. insyaALLAH kalau kar nak gi carik laa...

    ReplyDelete
  9. Salam dear,
    macam sedap lemak berkrim CKT tu. Tambah cili jeruk lagi.

    ReplyDelete

hi chumel! Macih coz sudi komen kt sini..wink ;)
MuahhXXxxx ^_~